morotsbiffar med champinjonsås och smörstekt sparris

Publicerad 2013-01-16 19:09:00 i inlägg av Emmy

Det du behöver är: en skärbräda, en stekpanna, en kastrull, en matberedare eller mixerstav och en ugnsform.

Hacka 1 gul lök och bryn den i en stekpanna. Blanda sedan den med 1 msk hasselnötter, 500 g morötter, 1 ½ dl sojamjöl (finns i vanliga mataffärer) och 2 msk potatismjöl i en matberedare och mixa det till en färs. Forma sedan biffar så stora eller små du vill ha dem. Sen ska du steka på medelhögvärme i stekpanna! Ett tips är att vända så lite som möjligt på biffarna då de gärna faller sönder om man slänger runt dem för mycket. Lägg biffarna i en ugnsfast form och värm de på ganska låg värme i ugnen medan du gör såsen.

Nu ska du börja med att skära 12 stycken färska champinjoner, fräs dem sedan utan fett så att vätskan ångar bort. Tillsätt 1 hackad gullök och 50 g mjölkfritt smör och låt det sedan fortsätta fräsa någon minut. Blanda nu i 2 msk vetemjöl, 2 dl sojagrädde och 3 dl havremjölk. Koka på medelvärme 5 minuter och krydda till sist med salt, peppar och soja.

VIPS så har du en delikat vardagsrätt att bjuda på!


Är då morotsbiffarna tillräckligt starka för att göra karriär på julbordet?

Den här maträtten är SÅ lätt att göra, för alla, även nybörjarna som knappt rört en kastrull förut. Det var i princip bara att mixa ihop allt i matberedaren och rätten tog cirkus en halvtimme att fixa. Alltså en ultimat vardagsrätt och inte bara en bubblare inför julen!

Kombinationen morotsbiffar-champinjonsås-sparris var otroligt lyckad. Där har du sött salt gräddigt… Dock så måste jag varna alla de som inte gillar morötter, prova inte detta hemma, för er rekommenderar jag inte denna varm(rätt)t.

Och om vi återvänder till julbordssynvinkeln så skulle jag vilja påstå att morotsbiffarna SKULLE kunna lyckas. Grattis morotsbiffar! De kan fungera som en huvudrätt med tillbehör (så som jag tillagade den), men även som ett tillbehör typ en stand-in för den traditionella morotslådan om man vill prova något nytt eller för att ersätta den något tråkiga, vanliga potatisen.

Have yourself a vegan little christmas! 

kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

senaste inläggen

kategorier

arkiv

prenumerera och dela