het soppa för kalla dagar
Här är ett recept på en het soppa som värmer skönt i mörkret. Men ta det med en nypa salt, för jag har hittat på det själv. Oroa er inte, jag har testat detta på mina föräldrar! Tisdag och jag står i affären utan planer och utan recept och det är min tur att laga middag. Jag får helt enkelt improvisera, tänker jag och plockar på mig lite ingredienser.
Du behöver: en skärbräda, en stekpanna, en stavmixer/matberedare/blender
Börja med att fräsa 1 msk riven ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, chilipulver efter smak och thaimixkrydda i olja. Sedan blandar du i någon dl vatten, en grönsaksbuljongstärning och 1 zucchini som är mixad helt slät i en blender. Koka upp och sedan i med en burk kokosmjölk, en liten sked sambal oelek och en sked röd currypasta, glöm inte att smaka av och krydda efter behov! Låt puttra i 10 minuter, toppa med persilja och servera med en tomattoast med vegansk ost.
Underbart gott och fungerar vid alla tillfällen!
Let it snow and eat things that grow!
Du behöver: en skärbräda, en stekpanna, en stavmixer/matberedare/blender
Börja med att fräsa 1 msk riven ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, chilipulver efter smak och thaimixkrydda i olja. Sedan blandar du i någon dl vatten, en grönsaksbuljongstärning och 1 zucchini som är mixad helt slät i en blender. Koka upp och sedan i med en burk kokosmjölk, en liten sked sambal oelek och en sked röd currypasta, glöm inte att smaka av och krydda efter behov! Låt puttra i 10 minuter, toppa med persilja och servera med en tomattoast med vegansk ost.

Let it snow and eat things that grow!